Planera ditt besök

Har man inte besökt Maritiman tidigare så är det kanske svårt att föreställa sig hur spännande det kan vara att befinna sig här. Att få utforska och upptäcka mäktiga, spännande, söta, udda och vackra fartyg på riktigt nära håll samtidigt som historiens vingslag ständigt påminner om en svunnen tid, kan ge vem som helst gåshud! 

Maritiman utgör nämligen porten till en annorlunda värld där du kan gå till sjöss för en stund utan att lämna kaj. Vår armada av allehanda fartyg, båtar och pråmar tar dig med på en resa genom tid och rum, vilket skildras genom sjömansberättelser, utställningar och fartygshistorik. Aktuella öppettider och priser hittar du här!

DAGSPROGRAM OCH APPAR UNDERLÄTTAR DITT BESÖK

Missa inte höjdpunkterna utan se till att navigera in till ett aktuellt dagsprogram innan ditt besök. Här hittar du aktuella tidpunkter för guidade turer, barnaktiviteter och andra roliga saker som händer på Maritiman varje dag. För dig som vill ha en än mer djuplodande upplevelse finns även vår audioguide redo att kostnadsfritt ladda ned på både svenska och engelska - direkt till din smartphone. Gå bara in på App Store eller Google Play och sök på Maritiman.  

SJÖN SUGER

På Maritimans färja Dan Broström finns Matrosen - Ferry kitchen & Shop - redo att mätta hungriga magar. Här serveras hembakt fika och lättare måltider till både stora och små upptäckare. Som pricken över i:et finns det en härlig uteservering uppe på däck, de dagar då vädret tillåter. I butiken finns både traditionella souvenirer och egen merchandise att beskåda. Här hittar du det perfekta sjömansminnet att ta med hem! 

Välkommen ombord

Snart stundar så förhoppningsvis ditt besök på Maritiman; en resa i både tid och rum och där du får kasta loss mot nya upplevelser utan att behöva lämna torra land. Nedan finns det mesta att läsa om vad du kan tänkas att behöva veta när du planerar din vistelse hos oss.